Stichting Transman legt bloemstuk op homomonument.

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei heeft een bestuurslid van Stichting Transman samen met een bestuurslid van Transgender Netwerk Nederland (TNN) namens Stichting Transman, TNN en de Transgendervereniging Nederland een bloemstuk gelegd op het Homomonument.

Op de linten stond naast de namen van de organisaties de tekst: “Voor een Genderdiverse en Diskriminatievrije samenleving”.

Het thema dit jaar was “Vrijheid geef je door”. Een van de sprekers was Demissionair minister Van Bijsterveldt. Op de site van de Rijksoverheid is te lezen: “Tijdens de plechtigheid werd stilgestaan bij alle homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen in Nederland en daarbuiten die worden vervolgd vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. ‘Het Homomonument is een oorlogsmonument, maar ook een monument van trots, van liefde en van vrijheid. 25 jaar terug met heipalen in de grond van deze stad verankerd’, aldus de minister. Het Homomonument bevindt zich sinds 1987 op de Westermarkt in de binnenstad van Amsterdam. Het is voor het eerst dat er een officiële vertegenwoordiger van de Nederlandse regering tijdens de Nationale herdenking aanwezig is bij het Homomonument.”

Het was een indrukwekkende herdenking. Na afloop zijn de bestuursleden van Stichting Transman nog na gaan praten en wat gaan drinken in het COC.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s