Agenda

21-23 september 2018: WKND 4.0 in Stroe

Het nieuwe weekend voor transmannen en hun partners!

Doelgroep
WKND 4.0 is voor alle mensen, vanaf 18 jaar, in het transmannelijke spectrum *, in alle fases van een eventuele sociale transitie en/of medische behandeling. Ook a-genders zijn welkom.
Dit weekend is nadrukkelijk ook voor partners van transmannen, ongeacht hun eigen gender.

* Iedereen geboren met een vrouwelijk lichaam, maar die zich daar niet helemaal of helemaal niet in thuisvoelt.

Datum
Vrijdagavond 21 t/m zondagmiddag 23 september 2018.

Locatie
Een mooie, bosrijke locatie in Stroe. Het terrein is voor ons alleen, dus we hebben alle privacy. Het adres en een routebeschrijving krijg je na aanmelding.

Toegankelijkheid
De locatie is rolstoeltoegankelijk, inclusief aangepast toilet en douche. De ingrediënten van het eten hangen af van de wensen van de deelnemers, maar we serveren in elk geval geen varkensvlees. Als je andere wensen rondom toegankelijkheid hebt, kun je deze bij je aanmelding aangeven.

Voertaal
De voertaal van dit weekend is in principe Nederlands. Neem contact met ons op als dit een probleem vormt, dan kunnen we bespreken hoe we je tegemoet kunnen komen.

Programma
Tijdens WKND 4.0 bieden we verschillende workshops aan, waarin we op een luchtige manier bezig gaan met “leven als transgender” in de ruimste zin van het woord. Tijdens dit weekend staan onderlinge ontmoeting en uitwisseling voorop.

Torens bouwen
We beginnen de zaterdagmorgen met bijzonder spel, waarbij jullie allerlei vragen en opdrachten krijgen. Ondertussen bouwen we gezamenlijk een toren, maar pas op dat je het bouwwerk niet laat vallen… Laat je verrassen door deze speelse opwarmer van het weekend!

Keuze-workshop: Partner-praat
Een workshop speciaal voor de partners van transmannen. Hoe is het als je partner transman blijkt te zijn en kiest voor een transitie? Of als je nieuwe partner een transachtergrond blijkt te hebben? Heeft dit invloed op hoe je naar je eigen seksuele identiteit kijkt? En hoe gaan jullie om met reacties vanuit de omgeving? Samen besluiten jullie welke onderwerpen jullie tijdens deze workshop willen bespreken. Een ervaren partner van een transman begeleidt deze workshop.

Keuze-workshop: Jezelf voorstellen: een kunst
Onze samenleving maakt onderscheid tussen mannen en vrouwen. Daardoor gaan mensen anders om met vrouwen dan met mannen. Wat heeft dit voor gevolgen voor hoe je je als (trans)man presenteert aan anderen? Wat zou je hier eventueel in willen of kunnen veranderen, bijv. om mannelijker over te komen? Onder leiding van een ervaren transman bespreken we alle praktische tips over jezelf presenteren die we samen kunnen verzinnen.

Artistiek zelfportret
In deze workshop kijken we vanuit een artistieke invalshoek naar onszelf. Onder leiding van een kunstenaar, die zelf ook transman is, gaan we een zelfportret maken. Een leuke, ontspannen workshop die meer naar boven kan brengen dan je op het eerste oog verwacht. Ook geschikt voor degenen die vinden dat ze niet artistiek zijn!

Keuze-workshop: Work-out: lekker zweten!
De actievelingen onder ons kunnen kiezen voor een sportieve workshop, waarin we lekker gaan zweten. We krijgen sporttips voor kracht- en conditietraining die je zelf thuis (of in de sportschool) kunt doen door een sportfanaat met een transachtergrond. Daarna gaan we natuurlijk ook aan de slag, want er zal gezweet worden!

Keuze-workshop: Zingen is leuk!
Een creatieve workshop waarbij we onze stem eens het werk laten doen. Deze ochtend verzetten we onze zinnen, en gaan we (eenvoudige) liedjes en canons zingen. Het maakt niet uit hoe hoog of laag je stem is. We vinden het belangrijk om je te laten ervaren dat zingen vooral erg leuk is. Ook geschikt voor degenen die denken dat ze niet kunnen zingen.

Sportief spel
We sluiten het WKND 4.0 af met een sportief spel met de hele groep. In teams gaan we ontspannen de strijd met elkaar aan. Wat we precies gaan doen, blijft nog even een verrassing…

Respect
We gaan ervan uit dat onze deelnemers respect hebben voor elkaar, ongeacht eventuele verschillen in culturele achtergrond, levensovertuiging, sociale status, lichaamsverschijning, seksuele voorkeur, en natuurlijk genderidentiteit.

Corvee
Om de deelnemersbijdrage zo laag mogelijk te houden hebben we gekozen voor een locatie op basis van zelfverzorging. We moeten dus zelf koken, etc. Van de deelnemers wordt daarom verwacht dat ze elke dag een kleine huishoudelijke taak doen. En wie weet, biedt de afwas een goede gelegenheid voor interessante gesprekken…

Kosten
De deelnemersbijdrage voor WKND 4.0 is:
Donateurs: € 100,00
Niet-donateurs: € 117,50

De deelnemersbijdrage is all-in: het programma, de overnachtingen, en eten en drinken.

Mocht de hoogte van de deelnemersbijdrage de reden zijn dat je je niet aanmeldt, neem dan contact met ons op. Dan kunnen we bespreken hoe we je tegemoet kunnen komen met betalingsmogelijkheden, zoals gespreide betaling of een korting.

Aanmelding
Download hier het aanmeldformulier, vul het in, sla het op (bijvoorbeeld op je bureaublad) en mail het naar stichtingtransman@gmail.com. (Door een technisch probleem is het online aanmeldingsformulier tijdelijk onbereikbaar. Hier wordt aangewerkt. In de tussentijd vallen we terug op een Word-document.)

ER IS NOG EEN AANTAL PLEKKEN VRIJ VOOR LIEFHEBBERS!

Zorg dat je betaling z.s.m. is bijgeschreven op rekening NL77 TRIO 0390 5058 11 t.n.v. Stichting Transman o.v.v. “WKND 4.0 2018” en je naam.

Na je aanmelding krijg je een bevestiging per e-mail, met het adres en een routebeschrijving.

Logo Trut Fonds

Advertenties

Een gedachte over “Agenda

  1. Pingback: Stichting Transman maakt doorstart | TransgenderGroep Groningen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s